Kotipizza-yrittäjät kertovat
Kotipizza-yrittäjä Sakarias Ojanen

Tuulia Kilpi

Helsinki, Ruoholahti

Kotipizzassa 14 vuotta, yrittäjänä 7 vuotta

Olen aloittanut työnteon 16 vuotiaana tätini Kotipizzassa vuonna 2000. Sen jälkeen isoveli tuli yrittäjäksi tähän Ruoholahteen, ja 2006 minä siirryin yrittäjäksi hänen tilalleen.

Tykkään työssäni siitä, että saa työskennellä asiakkaiden parissa. Monet heistä ovat jo niin tuttuja. Kun vielä paikkakin on  tuttu, se on alkanut tuntua toiselta kodilta.

Koen olevani itsenäinen yrittäjä, vaikka kotipizzayrittäjällä onkin ketjun vahva tuki taustalla. Nuorempana oman ravintolan perustaminen kävi mielessä, mutta se ajatus unohtui kun ymmärsin Kotipizza-brändin tuomat edut. Siitä ja ketjun markkinoinnista on suuri etu. Ja kun se on Kotipizza, niin se vaan on parempi kuin mikään yksittäinen ravintola. 

Yrittäjänä tulotasoni on ollut hyvä, joten olen voinut saavuttaa henkilökohtaisessa elämässäni asioita, joita en välttämättä palkansaajana olisi voinut saavuttaa. Toki sen eteen joutuu tekemään töitä, mutta on vapaa-aikaakin jäänyt ihan kiitettävästi. Muista yrittäjistä on tullut kavereita, ja me pidetäänkin paljon yhteyttä myös työn ulkopuolella.

Odotan Kotipizzalta tulevaisuudessa paljon. On kiva nähdä, mihin tämä menee – meillä on mahdollisuus tehdä tästä jotain vieläkin hienompaa.

Ulkomailla tilaan aina pizzaa, koska musta on kiva nähdä miten sitä muualla tehdään. Ja musta on hienoa todeta vaikka Italiassakin, että mun tekemä on parempaa.

Kotipizza-yrittäjät, Jyväskylän seutu

Sakarias Ojanen

Helsinki, Konala

Kotipizzassa 17 vuotta, yrittäjänä 14 vuotta

Koko homma lähti siitä, kun nuorena kundina piti päästä Rhodokselle ja jostain piti keksiä lomarahat. Pääsin sitten töihin Kotipizzaan ja hyviin käsiin opettelemaan näitä hommia. Pääsin myös Rhodokselle ja moneen muuhunkin kivaan paikkaan sen jälkeen.

Kotipizza-yrittäjänä on mielestäni helpompaa kuin itsenäisenä yrittäjänä, koska ketjulta saa valmiina kaiken. On helpompi lähteä liikkeelle. Yritysasioissa oli ja on vieläkin opettelemista, mutta ketjusta kun kysyy, niin saa apua ja neuvoja.

Kotipizzayrittäjänä teen hyvää kaikkien eteen: itselle, ketjulle ja muille yrittäjille. Meillä on hyvä porukka, jonka kanssa pidetään yhteyttä. Omat ajatukset ja ideat on helppo viedä ketjulle. Parasta työssä on se, kun tekee kaiken niin hyvin, että asiakas on tyytyväinen ja tulee takaisin. Hyvällä työllä haluan antaa esimerkkiä muillekin. Haluan pitää laadun tasaisena, vaikka tekisin 200 pizzaa päivässä.

Aion jatkaa Kotipizzassa niin pitkälle kuin hyvältä tuntuu. Ja tuntuuhan se.

Kotipizza-yrittäjä Tuulia Kilpi

Virpi ja Lasse Rusi, Arja Vuorenpää ja Anne Karppinen

Jyväskylän seutu

Jyväskylän seudun yrittäjänelikko on nauttinut Kotipizza-yrittäjyydestään ja menestynyt mainiosti yhteensä lähes 60 vuotta kestäneen uransa aikana. Rusit ja Vuorenmaa on palkittu Suomen Franchising-Yhdistyksen Franny-palkinnolla, ja koko nelikko on saanut tunnustusta muun muassa ketjun parhaimmistoon kuuluvina myynnin kasvattajina.

"Kotipizzan ketjuyrittäjyys on erinomainen yrittäjyyden muoto, ja omaan ravintolaan tullaan melkein kuin omaan kotiin. Koko ketjun ja muiden yrittäjien tarjoama tuki antaa tarvittaessa uutta puhtia omaan työhön. Emme pidä toisiamme kilpailijoina, vaan meillä on hyvä yhteishenki, josta saa lisävirtaa omaan yrittäjyyteen" nelikko pohtii.

Arja Vuorenpää Vaajakoskelta arvelee, että yksin olisi hankalaa kehittää vaikkapa uusia pizzamakuja tai tehdä markkinointisuunnitelmia. Kotipizzan tuotekehitysryhmään voi halutessaan osallistua ideoimaan ja valmistamaan konkreettisesti uusia makunautintoja.

Haemme yrittäjiä joka puolelle Suomea kerro, minne haluaisit perustaa uuden Kotipizzan

  Ota yhteyttä!

Nimi: *

Puhelinnumero: *

Sähköpostiosoite:

Kirjoita haluamasi paikkakunta: